Om oss

  De største eierne av Bergen Klatresenter er fire småbarnsfamilier, alle bosatt i Bergen og med lang erfaring som aktive klatrere, i samarbeid med to karer fra Ålesund som driver Buldrehallen der.

 Drømmen om å starte klatresenter har vi hatt lenge, men det er ikke lett å finne velegnede lokaler med tilstrekkelig takhøyde sentralt plassert i Bergen. Tenningsnivået var derfor høyt da vi kom over et helt perfekt lokale der squashbaner med 6 meters takhøyde kunne omskapes til buldreareal.

Hovedveggen er bygget av Tjelmeland friksjon, som holder til på Sotra og er ledende på design og bygging av klatrevegger. Utover det har vi gjort det aller meste på senteret selv, fra riving av betong/leca-vegger mellom de gamle squashbanene, bygging av barnerom, resepsjon, treningsrom, maling og lakking osv. Restmaterialer fra bygging av vegger har blitt til kafèbord og sofaer, og glass fra de gamle squashbanene har fått nytt liv som deler av vegger på senteret. Siden senteret ligger helt nede i sjøkanten har vi gått for et marint tema både når det gjelder logo, fargevalg og ikke minst tema for barnerommet.

Som småbarnsforeldre selv, har vi vært opptatt av å skape et klatresenter der hele familien kan trives. Vi har et skikkelig bra barnerom, autobelay-vegg for barn og egne buldre tilpasset litt eldre barn også i hovedrommet. Barnerommet er fysisk adskilt fra hovedveggen, for å hindre at yngre barn forviller seg dit. Plasseringen vegg-i-vegg med kafèområdet, med lydisolerte vinduer fra vegg til tak, gjør at man enkelt kan nyte en kaffe i kafèen mens barna klatrer. 

Vi elsker klatring, og ønsker å introdusere denne fantastiske sporten for flere. Hos oss skal det være lav terskel for å komme i gang, og alle skal ha det gøy og finne utfordringer på sitt nivå hos oss. Målet er at flest mulig skal oppleve gleden av å mestre nye utfordringer og av trening som er så motiverende at man hovedsakelig gjør det fordi det er gøy.

Samtidig trener vi jo her selv, og ønsker også ha de beste treningsfasilitetene for erfarne klatrere. Når det gjelder treningsvegger er vi først ute i Europa med Kilter board, og først i Skandinavia med koordinasjonsveggen Train to Climb. Vi har også eget treningsrom for grunntrening. Og aller viktigst; vi har et høyt fokus på ruteskruing med hyppig utskifting av buldere.

Senteret vårt skal ikke bare være et sted å trene, men også et sosialt samlingspunkt. Derfor har vi et eget kafèområde der man kan slappe av og møte venner før og etter trening. Vi har hyppige sosiale arrangementer, som foredrag, klatrefilm, streaming av konkurranser osv. 

God buldring, og velkommen til oss!

Åpningstider:

  • Man og ons: kl. 09:00 - 22:00
  • Tirs og tors: kl 07.00-22.00

  • Fre: 09.00 - 20.00

  • Lør: kl. 09:00 - 18:00

  • Søn: kl. 09:00 - 20:00

Kontaktinfo:

  • Bergen Klatresenter
  • Johan Berentsens vei 63, 5160 Laksevåg
  • E-post: post@bergenklatresenter.no

  • Telefonnummer: (+47) 90 28 79 17