Hva er buldring?

Ordet «buldring» kommer fra det engelske ordet «boulder» (stor stein), og er klatring på store steiner/lave fjellvegger eller lave innendørsvegger. Man har ikke har behov for tau, da fall dempes av en tjukkas. Buldring krever dermed ingen spesialutstyr for sikring.

Buldring er en egen idrettsgren innen klatring (i tillegg til tauklatring og speedklatring), med nasjonale og internasjonale konkurranser, og benyttes også av mange som trening til tauklatring. Siden veggene og rutene (kalt «problemer») er kortere enn i tauklatring, blir buldringen mer intensiv og trener i større grad maksstyrke enn utholdenhet. I buldring får man trent hele kroppen og spesielt overkroppen. Imidlertid er elementer som teknikk, bevegelighet og koordinasjon vel så viktige som styrke. Det aller beste med buldring er at det er så gøy at man ikke tenker over at det er trening! 

Det er ikke nødvendig med kurs eller spesialutstyr for å komme i gang. Det eneste som trengs er et par klatresko og kalk (som du kan leie eller kjøpe hos oss!). For dem som ønsker hjelp til å komme i gang, inkludert klatreteknikk og tips, har vi introkurs. 

Buldrerutene (også kalt "problemene") er gradert etter hvor harde de er. Vi bruker franske grader, som er sammensatt av tall og bokstaver, der f.eks 6A er hardere enn 5, og 6A+ er midt i mellom 6A og 6B. Bulderne er også markert med teip (der det letteste er rosa, etterfulgt av grønn, oransje, gul, rød, svart og sølv), slik at man kjapt ser ca hvor vanskelige bulderne er. Vi bruker appen Vertical Life, der de som ønsker det kan logge bulderne de går, og komme med tilbakemeldinger på kvalitet og gradering. 

For en trygg og god opplevelse, må alle sette seg inn i grunnleggende sikkerhetsregler og god fallteknikk, samt signere ansvarserklæring før de benytter anlegget.

Laksevåg:

Åpningstider

Kontaktinfo:
Bergen Klatresenter Laksevåg 

Johan Berentsens vei 63

5160 Laksevåg

E-post: post@bergenklatresenter.no

Telefonnummer: (+47) 90 28 79 17

Facebook

Instragram

Fana:

Åpningstider

Kontaktinfo:

Bergen Klatresenter Fana
Kokstadveien 23A
5257 Kokstad

E-post: postfana@bergenklatresenter.no

Telefonnummer: (+47) 97 34 77 55

Facebook
Instagram