Buldring

Hovedvegg

Buldreveggen vår er levert av Tjelmeland friksjon, et lokalt firma som er ledende innen design og bygging av klatrevegger. Det er vegger langs sidene av rommet, samt en frittstående konstruksjon midt i rommet, totalt ca 350kvm klatreflate. Veggen har ulike vinkler fra sva til bratt overheng, og kan tilby utfordringer på alle vanskelighetsgrader. Det er også egne buldre for barn skrudd i hovedrommet. Problemene er gradert etter hvor harde de er. Vi bruker franske grader, som er sammensatt av tall og bokstaver, der f.eks 6A er hardere enn 5, og 6A+ er midt i mellom 6A og 6B. Bulderne er også markert med teip (der det letteste er rosa, etterfulgt av grønn, oransje, gul, rød, svart og sølv), slik at man kjapt ser ca hvor vanskelige bulderne er. Vi bruker appen Vertical Life, der de som ønsker det kan logge bulderne de går, og komme med tilbakemeldinger på kvalitet og gradering. I hovedrommet er det 13-års grense lørdag og søndag.

16.desember 2019 åpnet vi også "Bakrommet", der vi har ytterligere 250 kvm klatreflate, og massevis av nye buldere både for voksne og egne juniorbuldere beregnet på barn. Disse er merket med grønt, gult og rødt smilefjes for lette, middels og harde ruter. Dette rommet har også 3 autobelayer (automatisk sikring) med ruter beregnet på barn. Ta med egen klatresele eller lei i resepsjonen. Alle som bruker autobelay må enten ha Brattkort, eller ha fått instruksjon fra ansatte om bruk av autobelay (spør om hjelp i resepsjonen).

Barnerom

Stort barnerom med buldrevegger tilpasset barn, klatrehai, klatrenett og sklie. Her kan du også feire klatrebursdag! Se mer info under "Barn/familie".

Treningsrom

Her finner du manualer i ulike størrelser, vektskriver og nødvendig utstyr for øvelser som markløft, knebøy og benkpress, stativ for hang ups og dips, romaskin, campus, kettle bells, strikker og matter. Det er 13-års aldersgrense på treningsrommet.

Train to climb

På Train To Climb veggen vår får du virkelig utfordret koordinasjonen din, perfekt for å bli bedre i «new school»/ «parkour-stil» buldring! Sjekk ut @traintoclimb på insta.

Kilter board

Det nyeste og hotteste innen digitale treningsvegger! Europas aller første Kilter Board finner du faktisk her på Bergen Klatresenter! Kilterboardet vårt er 40 grader. Her kan du koble deg til brettet med en gratis app på mobilen (Kilter Board), og velge og vrake i massevis av problemer. Det er lys rundt hele takene som skal brukes på problemet du har valgt. Dermed er de lette å se fra alle vinkler, og takene er veldig fingersnille. 

Garderober

Både dame- og herregarderoben har toalett, dusjer, badstue (står på fra kl 18 hver kveld), god plass til omkledning og rikelig med skap til oppbevaring av eiendeler mens du trener. Ta med egen hengelås, eller kjøp i resepsjonen.

Åpningstider: 

 • Man og ons: kl. 09:00 - 22:00
 • Tirs og tors: kl 07.00-22.00

 • Fre: 09.00 - 20.00

 • Lør: kl. 09:00 - 18:00

 • Søn: kl. 09:00 - 20:00

Kontaktinfo:

 • Bergen Klatresenter
 • Johan Berentsens vei 63, 5160 Laksevåg
 • E-post: post@bergenklatresenter.no

 • Telefonnummer: (+47) 90 28 79 17

 • Facebook

 • Instagram